Locul femeii

Puteţi posta aici întrebari Biblice la care căutati răspunsuri.

Locul femeii

Mesajde Administrator » 24 Mai 2009, 23:53

Principalele texte impotriva femeii sunt urmatoarele doua: "Femeile voastre sa taca in Biserica, caci lor nu le este ingaduit sa vorbeasca, ci sa se supuna, precum zice si Legea" (I Cor 14:34, cu referire la Geneza 3:16) si "Nu ingaduiesc femeii nici sa invete pe altul, nici sa stapaneasca pe barbat, ci sa stea linistita" (I Tim 2:12). Cadrul istoric al acestei porunci Dumnezeiesti arata ca femeii nu i se interzicea nicidecum participarea la manifestarii si adunari, unde femeile se rugau si profeteau cu glas tare in Biserica (I Cor 11: 5)
Administrator
Admin
Admin

Re: Locul femeii

Mesajde Turcu Ovidiu » 10 Iun 2009, 18:45

Un subiect care eu consider ca merita dezbatut mai pe larg aici. Totusi, sunt multi care nu inteleg acest text si il iau ca atare, fara a studia contextul in care este scris, rezultand in manifestari misogine exagerate chiar in cadrul select al unei biserici.
Turcu Ovidiu
Junior
Junior

Prenumele: Ovidiu
Religia: Crestin
Sex: Bărbat

Mesajde Calea » 16 Aug 2009, 21:49

Pasajul din 1Corinteni 11:5, nu se referă la rugăciunea şi profeţirea în adunăre (biserică), ele putea să se roage şi să profeţească acasă, în vizită la fraţi, oriunde, dar nu în întrunirea adunării.
Ceea ce derutează pe mulţi este titlul la capitolul 11 din Biblie "Ţinuta în adunări", dar titlul este pus de traducători, nu face parte din textul grecesc.
Calea
Junior
Junior

Prenumele: Alin
Religia: crestina

Mesajde Ana » 26 Feb 2010, 12:06

Hmmmm... "pus de traducatori, nu facea parte din textul grecesc"!
Deci acele 3 cuvinte sunt adaugiri, nu cuvintele lui Dumnezeu?
Mai exista si alte texte ale traducatorilor?
Ana
Membru
Membru

Prenumele: Ana
Religia: Islamica
Sex: Femeie

Mesajde Debuza » 27 Feb 2010, 15:08

---
Ultima oară modificat de Debuza pe 05 Iul 2010, 22:06, modificat 1 dată în total.
Debuza
Membru
Membru

Prenumele: .
Religia: .

Mesajde Ana » 28 Feb 2010, 00:03

Sincer, cu toate ca stiam ca exista, nu ma asteptam la un raspuns afirmativ.
Wow! si se mai stie care este mesajul pur revelat de Dumnezeu?

Nu e socant ca exista, ci ptr ca dvs acceptati!Nu vreau sa deranjez si chiar imi cer scuze, dar ce se intampla cand ajungi la un pasaj dintr-asta adaugat?Il sari pentru ca nu e text divin?sau rupeti paginile?

"Bogatul si Lazar"? este una dintre pildele preferate ale profesorilor de religie ,dar si ale copiilor, pe care se insista mult in educatia religioasa! Chiar are o morala buna!
Ana
Membru
Membru

Mesajde Debuza » 28 Feb 2010, 22:19

---
Ultima oară modificat de Debuza pe 05 Iul 2010, 22:07, modificat 1 dată în total.
Debuza
Membru
Membru

Mesajde Ana » 01 Mar 2010, 14:40

:shock:
Numai dupa citirea a catorva randuri deja nimic nu mai e clar; ce a mai ramas original? Cum as putea eu sa mai cred in "Cuvantul lui Dumnezeu" adaugat si taiat si modificat? (oricum nu cred)

Solutia : o noua revelatie!

Dumnezeu sa va calauzeasca!
Ana
Membru
Membru

Mesajde Debuza » 01 Mar 2010, 20:43

---
Ultima oară modificat de Debuza pe 05 Iul 2010, 22:07, modificat 1 dată în total.
Debuza
Membru
Membru

Mesajde Ana » 01 Mar 2010, 21:58

Al Capone, Alin sau Dorin???Hotarati-va!
A,da? si cum scrie un musulman?

Nu conteaza ca sunt femeie sau ba...
Nu ma numesc Anna, e doar un nickname, si chiar imi pusesem numele adevarat, deoarece am crezut cand ziceati la inregistrare ca nu se va afisa, insa era doar o pacaleala, si atunci am schimbat.

Dar alhamdulillah sunt musulmana, si sincer am intrat ptr prima data pe un forum crestin, din curiozitate, sa vad ce se zice despre Islam si intrebarea despre Lucifer am avut-o inca de pe cand eram crestina, dar atunci nu am primit un raspuns logic ( ca si acum de altfel). Doar cand am cunoscut Islamul, am avut raspuns la aceasta intrebare si nu numai.

Cu adaugarea textelor eram la curent, insa nu ma asteptam ca un crestin sa recunoasca asa de repede.

Nu am vrut sa postez aici idei islamice doarece nu cred ca e corect, si am preferat sa ma rezum la corectarea ideilor despre credinta musulmanului,Chiar si cand mi-am expus parerea cu privire la Lucifer, nu am mentionat ca e islamica.

In orice caz, pacatul dvs ca ma asemuiti cu Satan!

Allah sa va calauzeasca!
Ana
Membru
Membru

Mesajde Mirona Simcea » 02 Mar 2010, 10:00

Fiindca sunt femeie trebuie sa tac ? sau trebuie sa pun doar intrebari ? sa ma las invatata de cineva doar pentru ca este barbat ? dar daca se inseala si eu ma iau dupa invataturile lui doar ca este barbat ? mai mult, poate fi pastor si se poate insela ... si eu ce fac ? pentru ca sunt femeie nu am voie sa caut sa indrept pe altii cand vad ca nu merg bine ?
Biblia spune sa tac in adunare, sa nu ma ridic sa predic, dar ori de cate ori am ocazia, am datoria si obligatia sa spun ce am de spus, cand vad ca lucrurile nu merg cum ar trebui, sa dau un sfat si chiar o invatatura buna la nevoie. Biblia e clara, dar unii barbati profita ca sa oblige femeia la tacere si sa le dea barbatilor libertate si dreptate deplina si vai cati barbati se mai inseala astazi ! ...]
Mirona Simcea
Membru
Membru

Prenumele: Mirona

Mesajde pastorul » 08 Mar 2010, 23:36

...poate ca io nu simtesc ca voi,surioarelor,dar voi ca noi simtiti...?
Sunt barbat si voi femei!Credeti ceva din...Genesa cap.2...?...In felul acela de-a va astepta cu suspine...Iata in sfarsit..!...
lasati-ne locul care-l avem....caci voi ati fost create pentru noi...!... si sunteti la locul vostru...vase mai slabe...!..bucurandu-va
de cinstea cuvenita....de femei supuse din pricina..INGERILOR...cum se cuvine in D-l !!!!! :lol: :lol: :lol:
pastorul
Junior
Junior

Prenumele: Pintilie
Religia: Penticostala

Mesajde Mirona Simcea » 08 Mar 2010, 23:42

Nu ma deranjeaza, dar care e problema ta ?
vad ca nu esti deloc crescut duhovniceste !
ai scris cateva randuri si mi-am dat deja seama
cata cunostinta ai din Scriptura ...
si totusi esti barbat ! (???!!!) ...
Mirona Simcea
Membru
Membru

Mesajde Josh » 09 Apr 2010, 20:31

Calea scrie:Pasajul din 1Corinteni 11:5, nu se referă la rugăciunea şi profeţirea în adunăre (biserică), ele putea să se roage şi să profeţească acasă, în vizită la fraţi, oriunde, dar nu în întrunirea adunării.

Salut,

"în vizită la fraţi" nu este adunare? Care este definiţia adunării sau a Bisericii?
Mat. 18:20 "Căci acolo unde sunt doi sau trei adunaţi în Numele Meu, sunt şi Eu în mijlocul lor."
Dacă în vizită acasă la fraţi erau adunaţi doi sau trei şi Isus era prezent, puteau femeile să se manifeste?
Josh
Josh
Membru
Membru

Prenumele: Josh
Religia: creştin

Mesajde Mirona Simcea » 11 Apr 2010, 02:09

... pe forumul asta unii intra o data pe an, de Paste sau de doua ori chiar, poate si la Craciun ...
eu credeam ca e pe moarte forumul deja ...
Mirona Simcea
Membru
Membru

Mesajde Theologikos » 11 Apr 2010, 16:39

Ana scrie:Hmmmm... "pus de traducatori, nu facea parte din textul grecesc"!
Deci acele 3 cuvinte sunt adaugiri, nu cuvintele lui Dumnezeu?
Mai exista si alte texte ale traducatorilor?

Da, Comma Johaneum...sper ca am scris corect.Este versetul din 1 Ioan 5:7-8.
"Căci Trei sunt care mărturisesc în cer: Tatăl, Cuvântul şi Sfântul Duh, şi Aceştia trei Una sunt. 5:8 Şi trei sunt care mărturisesc pe pământ: Duhul şi apa şi sângele, şi aceştia trei mărturisesc la fel."
Theologikos
Junior
Junior

Prenumele: Ovidiu
Religia: schepticlistic

Înapoi la Întrebări Biblice la care cautaţi răspuns...