de Ana » 04 Iul 2010, 18:33
Da, convingerea ca sunt pe calea cea dreapta imi face mare placere si imi da deplina liniste interioara, si indiferent cat ne ocarasc si ne ingreuneaza traiul pe aceste meleaguri cei ca tine si chiar oameni mult mai josnici, sunt incredintata ca Allah este Unicul Dumnezeu si Muhammad este Trimisul Sau (salallahu alayhi wasallam). Dar vezi, asta este problema celor ca tine, ca atunci cand cineva nu este de acord cu voi si nu reusiti sa-l convingeti cu argumente banale si inventate, il acuzati de crezuri satanice, efemere sau scornite de mintea sa ingusta. Am mai intalnit astfel de oameni, asa ca nu ma surprinde...
Este foarte adevarat ca Allah i-a indemnat pe musulmani la lupta, deoarece era situatie de razboi, iar cand cineva iti ameninta viata cu moartea, ce ar trebui sa faci?sa-i pui cutitul in mana si sa-i zici "hai!". Te rog....
O alta problema a voastra este ca va folositi doar de versetele care va convin, deoarece daca citesti cu atentie 216, 217, 218, vei intelege lesne despre ce e vorba. Spune Allah ca "...ei (adica inamicii musulmanilor) nu vor inceta sa lupte impotriva voastra pana nu va vor abate de la credinta voastra, daca le va fi cu putinta...". Acum nu am timp, insa daca doresti, iti voi explica pe deplin de ce a fost revelat acest verset, si in ce context socio-istoric. In fine, ideea este clara: musulmanii au fost indemnati la lupta (razboi, nu ucidere) pentru a se apara de atacurile dusmanilor, de a indeparta schisma si de a-i determina sa nu-i mai impiedice pe credinciosi sa se alature neamului lor si sa viziteze Moscheea al-Haram. Vorba ceea alegi cel mai mic rau pt a preveni un rau si mai mare.
Oricum acesta nu este unicul verset unde se indeamna la lupta, insa Allah nu le-a spus musulmanilor sa ucida femei, copii, batrani, animale , sa rada tot (asa cum se spune in Biblie, Vechiul Testament) si nici sa ucida doar de dragul de a ucide.
Ma gandesc ca inainte de a asterne toate bazaconiile pe net, ai deschis special dictionarul pt a gasi cuvinte cat mai jignitoare si a le adresa Islamului. Oare asa trebuie sa faca un bun crestin, calauzit de duhul sfant (care se spune ca e tot dumnezeu). Adica il ai in tine pe dumnezeu (isus sau duhul sfant, nu conteaza ca ideea e aceeasi) si totusi dai dovada de atat ura si putreziciune sufleteasca. Iata o alta problema a celor ca tine: nu stiti sa chemati cu pace si caldura la religia voastra, deoarece nu o aveti.
Eu nu pot considera orice cuvant scris in evanghelii (cele 4) ca fiind al lui Isus (pacea fie asupra sa!), si chiar daca nu este mentionat in Noul Testament ceva despre razboi, scrie destul in Vechiul Testament, si vai ce orori! Oare nu spuneti ca e si acela Cuvantul lui Dumnezeu? Oare Dumnezeu s-a schimbat peste noapte? Nu, Dumnezeu e vesnic! Dar presupun ca daca in crezul vostru dumnezeu are nevoie de odihna, se caiesti, atunci se poate schimba si peste noapte.
Profetul Isus (pacea fie asupra sa!) a fost un om minunat, nascut in chip miraculos, a fost Trimisul lui Allah la poporul lui Israel, asa cum scrie si in Biblie, a facut minuni cu ingaduinta Sa si a fost ridicat la cer inainte ca dusmanii sa il prinda. Noi il respectam si iubim foarte mult! Nu mentionez aceste cateva aspecte pt a te convinge, ci cu speranta ca vei reusi sa vezi diferenta dintre atitudinea musulmanilor si a anumitor crestini, vei vedea ce inseamna respect, chemare si argumentatie. As avea multe de spus cu privire la neconcordantele Biblice pe care numai eu le-am gasit, insa aici nu e locul potrivit, si putem discuta in pace despre aceasta, daca tii mortis.
Chiar daca in Biblie nu i se atribuie lui Isus ca ar fi zis "ucideti" (sau "mergeti la lupta", mai bine zis) insa i se atribuie urmatoarele (parafrazez): face pacat cel care ii spune nebun fratelui sau, insa mai incolo spune ca insusi Isus a rostit acest cuvant si altele mai grele dicipolilor, fariseilor etc. Probabil din aceasta cauza iti permiti ca in biserica sa spui "pace", iar pe forum "ura, mincinosi, dracesti, criminali etc"...
Ma intreb oare cum de nu ai vazut si versetele din Coran in care scrie despre credinta, evlavie, dragoste de Dumnezeu si dragoste frateasca? nu ai vazut unde Allah indeamna la sprijin, dreptate, ajutor, bunatate fata de orfani, saraci, rude, respect fata de parinti si fata de aproapele tau, musulman sau crestin? Nu ai vazut ca a fost revelat ca musulmanii sa nu minta, sa nu fure, sa-si indeplineasca indatoririle religioase si civice, sa nu faca pacate? Sau poate ca in ochii tai acoperiti de ura si inversunare aceste lucruri nu sunt bune...
Sincer oricat de mult te-ar preocupa gandul la mine, nu ai dreptul de a-mi judeca alegerile si a le analiza din punctul tau de vedere, deoarece nu suntem pe aceeasi lungime de unde, iar eu nu am de ce sa ma justific in fata ta. Sunt sigura ca ti-ai luat informatiile cu privire la scumpul nostru Profet Muhammad doar din surse antiislamice, ca altfel i-ai fi observat caracterul minunat, intelepciunea, bunatatea si ai fi vazut ca a fost dovedit ca el este Pecetea Profetilor. Daca ai fi lasat sentimentele astea negative deoparte si ai fi analizat putin Islamul, din surse islamice, ai fi putut minim accepta ca este o religie logica, intemeiata si ca nu presupune toate acele lucruri oribile despre care vorbesti tu aici.
Misiunea mea nu este sa te conving de ceva in mod special si nici sa tarasc prin noroi religia voastra, deoarece eu am o problema cu modalitatea ta de a aborda chestiuni sensibile si importante asa cum este credinta.
Fie ca Allah sa iti dea un caracter mai frumos si sa te calauzeasca!