A doua Venire a lui Christos

Apărarea credinţei creştine.

A doua Venire a lui Christos

Mesajde Josh » 26 Ian 2010, 21:15

Reforma şi Restaurarea lui Io. 16: 13
de John Noe,
trad. Josh

„Când va veni Mângâietorul, Duhul adevărului, are să vă călăuzească în tot adevărul; căci El nu va vorbi de la El, ci va vorbi tot ce va fi auzit, şi vă va descoperi lucrurile viitoare”.

De ce Biserica primului secol nu a fost înşelată sau greşită în aşteptările ei privitoare la întoarcerea lui Christos?

Teologii sunt de acord aproape fără excepţie, că fiecare scriitor al NT cât şi membrii Bisericii primare s-au aşteptat ca Christos să se întoarcă în timpul vieţii lor. Datorită faptului că erau umpluţi cu Duhul Sfânt, această urgenţă şi iminenţă a fost accentuată de aşteptarea lor călăuzită de Duhul Sfânt. Aşteptarea era produsul lucrării de descoperire a Duhului Sfânt. (vezi Io. 14: 25). Dar dacă ei au fost induşi în eroare sau greşiţi cu privire la o astfel de chestiune esenţială cum este întoarcerea lui Christos, în câte alte lucruri nu ar putea ei să fie greşiţi? Prin urmare, cum putem avea încredere că ei au transmis corect alte aspecte ale credinţei cum ar fi cerinţele pentru mântuire, etc?

Enigma şi Dilema „non-apariţiei”

De aproape 2000 de ani, vasta majoritate a Bisericii încă mai aşteapată, proclamă şi unii chiar prezic „apropiata” şi „iminenta” venire a lui Isus Christos. În tot acest timp ne-am zbătut şi frământat cu enigma şi dilema „non-apariţiei” şi am încercat să menţinem pretenţia ineranţei, infailibilităţii şi inspiraţiei Scripturii – un imposibil, dacă nu dăunător act de echilibristică.

Teologii Conservatori postulează că venirea lui Isus a fost întârziată sau amânată. Teologii Liberali socotesc că Isus împreună cu scriitorii NT au fost pur şi simplu incorecţi sau induşi în eroare. Alţi liberali cred că Isus niciodată nu a făcut afirmaţii temporale restrictive în Scriptură, dar că aceste cuvinte au fost modificate sau adăugate mai târziu de către urmaşii Săi. Bine-nţeles că astfel de concluzii nu rămân izolate. La fel, ca şi cangrena se răspândesc şi deschid uşi îndoielii cu privire la autenticitatea altor afirmaţii a lui Isus, cât şi cu privire la întreaga chestiune a ineranţei Bibliei.

Majoritatea creştinilor nu-şi dau seama în ce situaţie neplăcută şi dificilă ne găsim dacă Isus Christos nu a venit „a doua oară” în cadrul parametrilor temporali pe care El însuşi i-a specificat şi aşa cum Duhul Sfânt i-a călăuzi şi învăţat pe primii creştini să aştepte. Criticii documentaţi ai Creştinismului nu au nici o problemă să privească dincolo de încercările tensionate ale conducătorilor Creştini de a înlătura enigma „non–apariţiei” şi dincolo de ghicitorile noastre exegetice prin care încercăm să protejăm credibilitatea şi divinitatea lui Isus în faţa presupusului Său „eşec de a se întoarce”. Aceşti critici sunt şi ei destul de conştienţi de dilema „non-apariţiei” cu care se confruntă Biserica Creştină, cât şi de imposibilitatea Bisericii de a scăpa de ea fără să fie neloială lui Christos.

Bine cunoscutul ateu Bertrand Russell în cartea sa „De ce nu sunt Creştin” discreditează inspiraţia NT spunând: „Sunt preocupat de Christos aşa cum apare El în naraţiunea Evangheliei, aşa cum este ea prezentată, în care se găsesc lucruri care nu par a fi prea înţelepte. Un exemplu particular, El cu siguranţă a predicat că a doua Sa venire va avea loc pe nori în slavă înainte de moartea tuturor oamenilor care au trăit atunci. Există multe texte care dovedesc acest lucru ... de unde reiese destul de clar că El a crezut că venirea Lui se va întâmpla în timpul vieţii multor oameni în viaţă atunci. Aceasta a fost credinţa primilor urmaşi ai Lui şi a fost baza pentru o mare parte a învăţăturii Sale morale”.

În cartea sa, În căutarea Lui Isus cel Istoric”, Albert Schweizer face următorul rezumat: „Întreaga istorie a Creştinismului până în prezent ... se bazează pe întârzierea Parousiei, „non-apariţia” Parousiei, abandonarea escatologiei, procesul şi încheierea „de-escatologizării” religiei care a fost legată de ea”. (de Parousia).

Criticii iudei

Criticii iudei susţin că Isus nu a încheiat întreaga misiune a lui Mesia, deşi mulţi admit că a împlinit o parte din ea. De aceea, în opinia lor, El, categoric nu este Mesia. Sau, de aceea El este doar Mesia Neamurilor. Aceasta este scuza principală pentru care ei îl resping pe Isus, minimalizează şi vorbesc Creştinismul de rău.

Criticii Musulmani

Majoritatea musulmanilor îl recunosc pe Isus ca profet dar caută să discrediteze divinitatea Sa şi să distrugă credibilitatea Creştinismului prin scoaterea în evidenţă a presupuselor erori şi inconsistenţe conţinute în Biblie referitoare la non-întoarcerea Sa. Ei recunosc că implicaţiile logice ale afirmaţiilor biblice referitoare la timp au legătură directă cu pretenţiile mesianice şi divine ale lui Christos. Isus şi ucenicii Săi trebuie că au minţit în legătură cu venirea Lui iminentă şi în legătură cu alte chestiuni escatologice, susţin ei. Sau, dacă Isus sincer a profeţit întoarcerea lui restricţionată în timp şi nu s-a împlinit, atunci El este un profet fals. Rezultatul net este să spulberi inspiraţia şi ineranţa Bibliei şi să deschizi uşa pentru acceptarea Coranului şi Islamului.

Batjocoritorii

În NT batjocoritorii iudei au indicat spre continuitatea tuturor lucrurilor (templu, cetate, preoţie) ca dovezi că Isus nu s-a întors aşa cum a promis. Nici o schimbăre vizibilă. În consecinţă, părea că Evanghelia fără (sau golită de) Lege predicată de primii Creştini era lipsită de substanţă. Aceşti batjocoritori s-au îndoit de certitudinea promisiunii lui Christos, au privit Creştinismul ca pe o pervertire a viitorului lui Israel şi întrebau în batjocură: „Unde este făgăduinţa venirii Lui?” (2Pet. 3: 3-4; Iuda 16-19). Petru vorbeşte destul de negativ la adresa acestor batjocoritori şi a conceptului lor de „întârziere”. În aceea vreme, întârzierea era doar de treizeci şi ceva de ani. Actuala întârziere lungă şi continuă de 19 secole acum îi face pe batjocoritorii originali să arate foarte bine, nu-i aşa? Atunci, n-a dovedit istoria că batjocoritorii au avut dreptate?

Complicitate în Tabăra Creştină

Mulţi dintre tradiţionaliştii de astăzi, în esenţă, s-au alineat cu batjocoritorii primului secol. Ei au devenit complici fără voie a criticilor mai sus menţionaţi. O concluzi clară similară există – Isus nu s-a întors aşa cum a promis. Răspunsul creştin standard a fost să insiste că Isus va veni din nou (întoarce) cândva, şi Îşi va termina misiunea. Dar acest fapt dovedeşte ceea ce susţin criticii: Isus a fost incorect în predicţiile Sale temporale restrictive, şi nu poate fi Mesia.
Josh
Membru
Membru

Prenumele: Josh
Religia: creştin
Sex: Bărbat

Re: A doua Venire a lui Christos

Mesajde Ana » 26 Feb 2010, 11:44

Buna ziua!

Vreau doar sa specific ceva cu privire la conceptia musulmana despre Profetul Yssa (Isus),saws, deoarece in spusele dvs s-a strecurat o eroare. De fapt, in Coran Allah a spus ca Isus va reveni pe Pamant in vremurile de pe urma; el este viu langa Allah!

Cu scuzele de rigoare, ar fi indicat sa postati anumite pareri ale altor religii in conditiile unei documentari complete si exacte.

PS: Nu majoritatea musulmanilor crede ca Yssa, saws, este profet, ci toti musulmanii si nimeni nu incearca sa discrediteze divinitatea sa, pentru ca un musulman nu crede absolut deloc ca exista, asa cum scrie in Coranul cel Sfant!
Ana
Membru
Membru

Prenumele: Ana
Religia: Islamica
Sex: Femeie

Mesajde Debuza » 27 Feb 2010, 15:15

---
Ultima oară modificat de Debuza pe 05 Iul 2010, 22:04, modificat 1 dată în total.
Debuza
Membru
Membru

Prenumele: .
Religia: .

Mesajde Mirona Simcea » 07 Mar 2010, 15:13

Ce ii face pe musulmani sa creada ca profetul lor ii poate mantui ?
ISUS nu a fost doar profet, ci a fost si este Fiul Lui Dumnezeu, Mantuitorul lumii ...
Profetul musulmanilor nu si-a dat viata ca pret de rascumparare pentru sufletele lor, nu le poate oferi nici viata vesnica, in schimb le cere sa-si dea viata pentru el ... sa se sinucida oamenii si sa ucida pe altii in numele lui ...
Pe cand Domnul nostru Isus Hristos ne porunceste sa ne iubim aproapele ca pe noi insine, sa nu ne uram,
deci nu mai putem ajunge la crime daca iubim si nu putem sa uram pe semenii nostri !
A nu se confunda credinta crestina - credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna
cu religia crestin-catolica sau alte religii crestine false, care in numele credintei fac dezastre si crime ! ...
"Religiosii" care pun mana pe arme si ucid, se inseala pe ei insisi si inseala si pe altii
Dar Biblia altfel ne invata ! Cine o citeste sa inteleaga !
iar cine nu o citeste si se ia dupa alte invataturi asa-zise crestine
e mai bine pentru el sa nu ia numele de crestin si sa ponegreasca adevarata credinta crestina !
De aici confuzia si cei care ar vrea sa devina crestini se poticnesc in faptele unora care aduc rusine credintei sfinte, in numele "religiei crestine"
Precizez ca Domnul Isus nu ne-a lasat nici o religie !
El ne-a lasat in schimb o credinta si anume : credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna !
Sa ne ajute Bunul Dumnezeu sa cunoastem aceasta credinta si sa traim prin ea pentru Domnul nostru Isus Hristos!

Cat priveste a doua venire a Domnului Hristos, Biblia spune : "Iata Eu vin curand !..." asta inseamna ca trebuie sa fim gata in fiecare moment al vietii noastre pentru ca nu stim clipa venirii Lui. Daca am sti, ne-am pregati special doar pentru acea clipa, dar noi trebuie sa fim gata oricand si sa facem totul ca si cum Domnul este chiar la usa, gata sa bata si noi gata sa deschidem. Sunt multe lucrari tainice in Biblie pe care imi doresc sa le cunosc mai bine si sa le inteleg, dar unele sunt atat de tainice incat nici unui om nu ii este dat sa le cunoasca si de aici alte confuzii si interpretari gresite. Eu cred ca ceea ce inca nu am inteles, mai bine sa lasam fara sa incercam sa interpretam gresit, pentru ca dam altora motive de a nega valabilitatea Scripturii, ori stim destul de bine ca toata Scriptura a fost insuflata de Duhul Sfant. Daca un fat care este inca in pantecele mamei sale nu poate vedea si pricepe lumea exterioara, asta nu ii da dreptul sa afirme ca ea nu exista. La fel este si cu noi ; suntem atat de limitati incat nu putem vedea mai mult decat ne este dat, dar asta nu inseamna ca lucrurile despre care Biblia ne spune, nu ar exista
caci Biblia este Cuvantul Lui Dumnezeu si eu stiu ca Dumnezeul Atotputernic nu poate face un singur lucru.
As vrea sa va provoc sa participati la acest forum si va las o intrebare simpla :
Care este lucrul acela pe care Dumnezeul Atotputernic nu il poate face ?
El poate face orice si totul, chiar poate face sa ia fiinta din nimic lucruri care nu existau mai inainte !
CE NU POATE FACE DUMNEZEU ? ESTE UN SINGUR LUCRU SI ANUME ? ...
(Haideti sa credem pe Dumnezeu si Cuvantul Lui Sfant, ca El nu ne-a lasat in Biblie nici povesti si nici minciuni !)
Mirona Simcea
Membru
Membru

Prenumele: Mirona
Religia: crestina

Mesajde Ana » 07 Mar 2010, 18:10

Mirona Simcea scrie:Ce ii face pe musulmani sa creada ca profetul lor ii poate mantui ?
ISUS nu a fost doar profet, ci a fost si este Fiul Lui Dumnezeu, Mantuitorul lumii ...
Profetul musulmanilor nu si-a dat viata ca pret de rascumparare pentru sufletele lor, nu le poate oferi nici viata vesnica, in schimb le cere sa-si dea viata pentru el ... sa se sinucida oamenii si sa ucida pe altii in numele lui ...

Scriptura a fost insuflata de Duhul Sfant. Daca un fat care este inca in pantecele mamei sale nu poate vedea si pricepe lumea exterioara, asta nu ii da dreptul sa afirme ca ea nu exista. La fel este si cu noi ; suntem atat de limitati incat nu putem vedea mai mult decat ne este dat, dar asta nu inseamna ca lucrurile despre care Biblia ne spune, nu ar exista
caci Biblia este Cuvantul Lui Dumnezeu si eu stiu ca Dumnezeul Atotputernic nu poate face un singur lucru.
As vrea sa va provoc sa participati la acest forum si va las o intrebare simpla :
Care este lucrul acela pe care Dumnezeul Atotputernic nu il poate face ?
El poate face orice si totul, chiar poate face sa ia fiinta din nimic lucruri care nu existau mai inainte !
CE NU POATE FACE DUMNEZEU ? ESTE UN SINGUR LUCRU SI ANUME ? ...
(Haideti sa credem pe Dumnezeu si Cuvantul Lui Sfant, ca El nu ne-a lasat in Biblie nici povesti si nici minciuni !)

In primul rand, draga Mirona, de ce incepi sa scrii dumneata despre musulmani cand nu ai habar de ce scrie in Coran sau ce spune Sunnah?cu ce drept spui ca Islamul sau Profetul Muhammed (saws) indeamna la una sau la alta, cand nu cunosti nici macar esentialul?
In primul rand, pentru saraca ta cultura generala , Profetul Muhammad (saws) nu a spus niciodata ca el ne va mantui, ci doar infinita iubire a lui Allah si iertarea Sa nemasurata!nici sangele cuiva, nici jertfa, sau un om prin propriile sale forte!
E treaba dumitale sau a oricui altcineva sa creada ce vrea, dar un musulman nu va accepta niciodata ca Isus a fost Fiul lui Dumnezeu sau ca este Dumnezeu si nici macar ca Creatorul lui ar fi permis sa fie batjocurit si rastignit;a fost un profet mult iubit de Allah caruia i s-a dat putere pe pamant, dar doar atat.Insa dupa cum am mai spus, fiecare crede ce vrea.
Cat despre indemnurile la moarte si sinucidere, ma abtin foarte mult sa nu iti spun ce impresie mi-ai facut.De cate ori ai citi Coranul sau cate hadith-uri ai citit in viata ta?
Se vorbeste in Coran despre razboi asa cum se vorbeste si in Biblie, sau asta nu stiai? Draga atotcunoscatoare, e vorba de istoria unor oameni, care au trecut si prin razboi!Iar Islamul considera sinuciderea un pacat, iar povestile pe care le auzi dumneata la tv cu musulmani teroristi, afla ca sunt inventii; oricine face acte de terorism si nu numai, fie ca isi spune musulman sau crestin, acela nu e pe calea religiei lui Dumnezeu! Iti recomand un film in 3 parti, "Islam.The Empire of Faith" ca sa vezi cine au fost musulmanii si ce a insemnat Islamul pentru omenire!Si acolo o sa vezi ce au facut cruciatii in numele credintei asa cum "Isus le-a cerut" conform spuselor Papei din acel timp!
Eu stiu ca poti gasi versete coranice care vorbesc despre razboi si indemn la lupta, insa nimeni nu le da contextul in care au fost revelate.
Chiar iti recomand sa te mai documentezi inainte sa scoti atatea perle, ca te faci de rusine!

Este clar ca nu vezi mai mult decat iti este dat..de altii!
Care parte din Biblie este Cuvantul lui Dumnezeu?partile adaugate, sterse sau modificate?Ce au adaugat nu stiu care regi, sau nu stiu care invatacei?

Este un topic crestin si aveti libertatea sa scrieti ce vreti, insa nu vorbiti balarii despre ce nu cunoasteti!
Ana
Membru
Membru

Mesajde Mirona Simcea » 08 Mar 2010, 01:08

In primul rand fac eforturi sa citesc ca si cum ai fi scris, draga Ana, cu blandete ... desi am impresia ca vrei sa te certi mai degraba. Am cunoscut musulmani cu care am discutat multe ... in fine, nu are rost sa o iau de la capat ! Totusi daca ai fi cunoscut tu bunatatea Lui Dumnezeu si atingerea harului Lui divin macar o singura data, nu ai mai vorbi niciodata de musulmani cu atata pasiune ! ...
Ceea ce vreau sa iti spun, ca papa si toti alti papi care au fost si sunt, nu au nimic cu credinta care a fost data sfintilor odata pentru totdeauna de catre Domnul Isus. De aici confuzia , si toti ceilalti cred ca crestinii sunt cei condusi de papa ... ori, tot raul in lume a venit prin preoti, ca si pe vremea Mantuitorului, caci preotii cei mai de seama din acea vreme au indemnat poporul sa ceara ca Isus sa fie rastignit, bineinteles ca era planul Lui Dumnezeu, totusi ei au atras asupra lor o si mai mare osanda. Daca ei ar fi indeplinit bine slujba lor de preoti, Dumnezeu nu ar fi trimis pe Fiul Lui sa-Si dea viata pentru omenire si El nu i-ar fi lepadat, dar Dumnezeu a ales o alta preotie ... si aceasta preotie nu are nimic comun cu traditii, obiceiuri, nici macar cu papa ... Dupa inaltarea Domnului Isus la cer, s-a format adevarata Biserica a Domnului Hristos, prin catacombe si pe ascuns de frica prigoanelor, si de ce erau mai prigoniti, crestinii se inmulteau. Dar preotii, vazand ca lumea crede si se alatura apostolilor (primilor crestini) au acceptat de ochii lumii ca Isus fusese Fiul Lui Dumnezeu si au atras lumea la ei, oferindu-le adapost si siguranta in temple si amagind poporul cum au facut dintotdeauna pana azi. Adevarata preotie sfanta nu are nimic comun cu papa, preotii catolici sau ortodocsi, sau cu alte religii, care mai de care mai false ... Adevarul este Unul singur, Calea este Una singura, Dumnezeu este Unul si Mantuirea nu este decat prin Domnul Isus si credinta in El. Nu este alt Nume, alta Persoana sau alt Mantuitor !... Oricine poate sa creada ce vrea ca de aceea este libertate, nu va obliga nimeni sa acceptati cele scrise mai sus si nici Biblia, dar daca eu ma insel este pierderea mea, si daca voi va inselati este pierderea voastra. Daca scriem mesaje aici, acestea pot servi ori pentru mantuirea celui ce crede, ori ca marturie pentru cei ce le-au citit dar nu le-au crezut ... eu imi fac datoria sa vestesc puterea, bunatatea si dragostea Lui Dumnezeu, iar voi faceti alegerea care va convine. Am incercat eu sa conving sau sa oblig pe cineva ? Am incercat doar sa explic diferenta intre crestinii adevarati si crestinii cu numele si asa pe scurt inca, altfel mi-ar lua pagini intregi si zile la rand ...
Cat priveste papa si toti papii care spun ca reprezinta crestinatatea din cele mai vechi timpuri pana azi, cu pretul capului meu o spun ca de la ei pleaca cea mai mare inselatorie in lume cu privire la crestinism si raul care urmeaza sa-l mai faca inca de aici inainte acesti inselatori, va cadea asupra capetelor lor ... ei nu cunosc pe Dumnezeu !
Si din nefericire sunt multi care nu cunosc, dar vorbesc balarii ...
(apropo, nu ai raspuns la intrebare : este un singur lucru pe care Dumnezeu nu poate sa-l faca ; sti care este ?
astept raspuns !) / Mirona
Mirona Simcea
Membru
Membru

Mesajde Ana » 08 Mar 2010, 15:47

NU trebuie sa cauti ce nu exista!Nu pot vorbi cu blandete cand cineva spune neadevaruri despre ce este mai scump in viata mea!Nu este vorba nici de cearta, ci pur si simplu de indignare!Insa comparativ cu ceea ce ai scris, vorbele mele denota foarte mult bun simt!
Cat despre ce credeti sau ce scrieti pe aici relativ la crestinism, va priveste si nu am nimic de obiectat;poate dupa cate ai observat, interventia mea vis-a-vis de doctrina crestina a fost foarte scurt si obiectiv !Catacombe, papi sau neoprotestanti, chiar nu ma intereseaza!
Si chiar nu trebuie sa iti dai cu parerea despre ce am cunoscut eu sau nu, si ce har m-a atins pe mine sau nu; numai eu sunt in masura sa spun, si crede-ma ca stiu suficient despre Biserica, indiferent de denominatiunea ei, si despre Biblie sau istoria Crestinismului.

Nu am intervenit ptr a-ti da un raspuns la intrebarea irelevanta "Singurul lucru pe care nu-l poate face Dumnezeu?" ci pentru ca ai scris niste aberatii fara niciun argument in ceea ce priveste Islamul si Profetul nostru (saws), si chiar nu conteaza cu ce musulmani ai vorbit!

Allah nici nu a avut nevoie sa se odihneasca dupa facerea lumii, nici nu este imposibil a ierta pe oricine voieste...Allah poate face orice, la El orice este cu putinta!
Ana
Membru
Membru

Mesajde Mirona Simcea » 08 Mar 2010, 16:25

Da, ai doar impresia ca cunosti, dar ar fi mai bine sa recunosti ca esti straina si departe de Adevarul Lui Dumnezeu, de Biserica Lui Hristos si normal ca ceea ce nu cunosti, nici nu poti intelege !
Printre lucrurile importante pe care nu le cunosti, este si acesta : ce nu poate Dumnezeu sa faca ?
Ei bine, draga Ana, Dumnezeu nu poate sa minta ! Cand El a spus ca va trimite un Mantuitor, El a facut intocmai !
Si dupa cum El a implinit toate promisiunile Lui, eu Il cred pana la capat, pentru ca in Biblie nu sunt nici minciuni nici balarii cum le numesti tu.
Sunt bucuroasa sa am un asa de mare Dumnezeu pe Cuvantul caruia pot conta pana la sfarsit !
Deci raspunsul pe care eu il asteptam de la tine era acesta : Dumnezeu nu poate sa minta !
de aceea cred eu tot ce scrie in Scriptura si astept re-venirea Domnului iSUS ... pentru ca El nu ne inseala ...
Pe cand profetul musulman nu are nici o putere, nu a fost decat un om ca multi altii ... nu pot sa te mint, este un mare adevar si ma intristez cand vad oameni care cred in vaci, maimute, serpi sau alti oameni muritori ....
Mirona Simcea
Membru
Membru

Mesajde Ana » 08 Mar 2010, 17:03

Scuza-ma ca te intreb?ai puteri de medium? esti capabila sa citesti gandurile oamenilor si sa cunosti ceea ce stiu ei si ce nu? Wow! e prima data cand cunosc un asemenea om!Nu vrei sa imi faci onoarea de a ne intalni fata in fata?
:lol: :lol:

Chiar nu am nevoie sa crezi ceea ce spun eu sau ceea ce pot eu intelege sau nu!

Serios?Dumnezeu nu poate sa minta? Pai dra, intrebarea asta e de o banalitate incredibila! Ca si cum ai spune :poate Dumnezeu sa faca pacat? Nu e vba doar de minciuna!Dumnezeu nu poate face nimic pacat, este imposibil si inimaginabil!
Oricine stie asta, deci cum poti sa te gandesti sa intrebi o asa stupizenie! Crezi ca nu m-am gandit la variantele astea, dar nu are niciun sens si niciun scop sa ma deranjez sa scriu!

Inca o data spun, fiecare e liber sa creada ce vrea!Chiar nu ma priveste, si polologhia despre adevarul Biblic...probabil ca va fi interesant ptr alta persoana!Eu deja stiu discursurile astea ca pe Tatal nostru, asa ca lasa; doar te ostenesti degeaba!

Chiar nu vad de ce ai astepta ceva de la mine!Iti doresc succes in drumul tau sprijinit pe Cuvantul lui Dumnezeu, si mai ales succes in acumularea mai multor cunostinte generale, in special cand te avanti sa vorbesti despre ceva!

Alhamdulillah ca Profetul Muhammad (saws) a fost un om obisnuit,si totdata un om minunat, ce a avut o viata exemplara si care a excelat in toate domeniile; si inca o data dai dovada de neinformare: si profetul Muhammad a facut anumite miracole, dar cea mai mare a fost transmiterea Coranului! Oricum nu are sens sa iti dau argumente, ptr ca aici nu e vba de Islam! Noi musulmanii credem in toti profetii, si in Isus (pbs) caruia i s-a dat mare putere, dar cel mai important noi credem si ne inchinam DOAR Unicului Dumnezeu; nici la animale sau icoane, nici la vreun om si nici la 3!

Daca te-ai deranja sa citesti altceva inafara de publicatii propagandistice , despre Islam, ai fi uimita de acuratetea, utilitatea si adevarul acestei religiei, religia lui Dumnezeu.

Uite ce e!Nu am venit aici ca sa ma cert pe teme ca asta. Daca te intereseaza sa stii mai multe despre Islam ptr cultura ta generala, lasa-mi id-ul tau de mess si vorbim!Eu despre Biblie stiu destul, deci nu sunt interesata!

Cum deja am mai spus, participarea mea aici devine pierdere de timp, asa ca nu ma mai provoca, si limiteaza-te te rog doar la ceea ce cunosti, atat cat cunosti, si anume Crestinism!Si te rog sa faci asta din respect pentru ceilalti ca mine!

Allah sa te calauzeasca!
Ana
Membru
Membru

Mesajde Mirona Simcea » 08 Mar 2010, 17:31

Pai mai Ana, vad ca sti si tu destul de bine ca Dumnezeu nu poate sa minta !
aici am vrut sa ajung cu tine !
deci daca sti asta, de ce nu crezi ce spune El in Scriptura ?
Foarte bine ca sti ca Dumnezeu nu poate minti, atunci crede Biblia care este Cuvantul Lui Dumnezeu
si nu te mai complica cu Mohamed ala ! ...
Tocmai pentru ca te respect iti spun asta, ca sa nu te pierzi in ratacirile tale inventate de altii !
nu crezi ca din respect vreau sa te trezesti la realitate ?
ai vrea ca din respect sa te mint si sa te las sa crezi minciunile musulmane ?
nici crestinii adevarati nu pot sa minta sa sti !
Mirona Simcea
Membru
Membru

Mesajde Ana » 08 Mar 2010, 17:50

Mai fatuca! Muhammad ala sa vorbesti cu altcineva!
Credeam ca decat crestinii care vin pe forumuri islamice sunt asa incuiati, dar vad ca m-am inselat!

Minciuni sunt in Biblia aia pe care o citesti dumneata, si pe care nu ai luat-o niciodata la studiu, altfel te-ai fi minunat!
Tine minte ca discutia la care s-a ajuns acum este din cauza ta, si din cauza lipsei de bun simt , pentru ca eu nu am inceput a vorbi urat despre religia voastra!

M-am trezit la realitatea cand am studiat mai atent Biblia si am vazut cate facaturi sunt acolo!Si mai ales cand am realizat, ca in comparatie cu Biblia, oamenii au inventat si mai mult facandu-l pe Isus Dumnezeu si pe Dumnezeu 3!

Daca asta e respectul de care esti capabila ca si crestina, atunci afla ca tocmai ti-ai facut de miru' lumii religia!Mi-ar fi rusine cu o reprezentanta ca tine; te mai si lauzi ca Crestinismul indeamna la pace si bunaintelegere, ceea ce chiar face, dar tu nu aplici in viata ta!

Probabil inca nu pricepi ca Islamul este religia mea si eu iubesc aceasta religie mai mult decat iti poti tu imagina, ptr ca este adevarata, ptr ca este logica , pentru ca este de la Dumnezeu!
Aici am scris din pura curiozitate, nu ca as avea nevoie de evanghelizare de la cineva; daca vreau sa stiu biblie, ma duc la o biserica, la un pastor sau alt crestin, fata in fata, si discut; nu pe forumuri unde oricine e mare teolog!

Repete!NU MA INTERESEAZA CHEMAREA TA LA CRESTINISM!Chiar deloc, ptr ca stiu ce e acolo!
Speram doar sa intelegi ca vorbesti verzi si uscate despre ce nu cunosti, si nici macar nu am intentionat sa te informez, ci doar sa te avertizez, ca pe viitor sa fii m atenta!Dar vad ca pricepi foarte greu!

Oricum, habar n-ai nici de una nici de alta!

PS:eu nu cred ca Biblia pe care o stim noi azi e cea autentica; Coranul este ultimul mesaj autentic revelat de Dumnezeu,care intareste Tora si Evanghelai, deci nu te mai deranja sa ma convingi despre ceea ce oricum stiu si nu cred!
Ana
Membru
Membru

Mesajde Mirona Simcea » 08 Mar 2010, 18:03

Un verset din Biblia mea spune ca "Intelepciunea Lui Dumnezeu este mai intai curata, apoi pasnica ..."
Daca unii crestini au schimbat din cauza libertatii si democratiei aceasta ordine si spun ca
mai intai e pasnica si apoi curata, se inseala si inseala si pe altii
pentru ca vrand sa faca pace cu toata lumea, uita sa fie mai intai "curati"
Ori a fi curat inseamna sa fi sincer si sa spui oamenilor adevarul curat.
Eu nu ti-am declarat razboi, dar vad ca te-ai aprins ca ti-am spus sincer
ceea ce cunosc, iar tu ma jignesti ...
vrei sa ne vedem ?
sunt in Franta si nu am mai fost in Romania de 5 ani
nu ma prea tenteaza o vizita doar ca sa vorbim fata in fata
mai ales ca cunosc agresivitatea ta verbala deja
am vazut cum scri, imi imaginez cum ai reactiona in realitate ...
Am eu lucruri mult mai importante de facut aici decat sa umblu pe drum la invitatia (sau provocarea) ta!
Daca ai avea pacea Lui Hristos, ai reactiona altfel ...
Eu nu ma enervez, orice ai zice de Isus, pentru ca El e atat de mare
incat nu are nevoie sa Ii apar eu reputatia
Stie si are putere sa si-o apere singur
Ba chiar daca ma jignesti pe mine, El primeste inaintea mea toate cuvintele care mi le adresezi mie
Daca mohamed e mare si tare lasa-l sa se apere el singur, de ce il aperi de parca ar fi de lemn sau piatra ?
Vad ca l-ai facut deja dumnezeu ! ...
PS / si daca coranul vostru intareste Biblia asa cum spui, atunci tu de ce nu crezi Biblia ?
cat despre "facaturi", e vorba de traduceri, ca s-a tot incercat traduceri cat mai apropiate
si avand in vedere cuvinte care nu exista in alte limbi, apoi sti in ce limba s-a scris si in ce an ?
pe de alta parte au fost si din aceia care au strecurat intentionat alte interpretari ...
dar coranul vostru a fost scris in araba de la inceput si s-a transmis direct, apoi s-a tradus
Pentru crestini Biblia este mai clara si mai reala ca oricand, iar pentru cei necredinciosi
ea va fi mereu o carte tainica si neinteleasa ... nu ma mir ca nu o intelegi ...
Mirona Simcea
Membru
Membru

Mesajde Ana » 08 Mar 2010, 20:08

Nu, nu vreau sa ne vedem fata in fata...era ironie doar!
Razboi? cine a declarat razboi? Si intr-adevar m-am aprins, deoarece ma doare sa vad cum vorbesc altii fara sa cunoasca despre un om atat de minunat si despre religia lui Dumnezeu, dar nu am cum sa iti explic aceste sentimente in cuvinte; pot fi doar traite, ceea ce ptr tine este imposibil!
Da, am folosit cuvinte pe care nu imi place sa le folosesc in mod obisnuit, insa m-ai provocat, iar eu , chiar daca sunt musulmana si ma calauzeste religia perfecta, nu sunt sfanta...sunt doar om!

Sincer, "agresivitatea" mea verbala ti-ai castigat-o ,plus ca este sporita de neputinta de a avea o conversatie normala, cu argumente si explicatii asa cum trebuie!

Cum as reactiona in realitate?crezi ca ti-as pune o bomba sub scaun? :lol:

Poti sa fii in tara, si sa fie deranjul prea mare ca sa ne vedem, din simplul motiv ca am fi in orase diferite!De unde atata interes!?stai linistita, ca din partea mea nu e oricum!Daca ai lucruri mai bune de facut, de ce nu te ocupi de ele in loc sa improsti cu noroi in credinta altora?
Eu si niciun alt musulman nu am vorbi niciodata urat despre Isus, Moise, Avraam sau oricare alt profet, ptr ca ii iubim si ii respectam pe toti!Si niciodata nu am vorbi la modul "cutare ala " sau "minciunile crestinilor", iar daca am afirma ca acolo sunt contradictii , am aduce argumente, dar cu respect, pentru ca asa ne invata Islamul!

Sincer, cu fiecare replica a ta imi dovedesti educatia saraca pe care o detii, cu toate ca presupun ca ai o varsta mai inaintata decat a mea!

Normal!daca ai inteles totul gresit pana acum, in special cand vine vorba de Islam, de ce nu ai interpreta aberant si ceea ce am spus eu!Nu, Profetul Muhammad nu e de piatra si nici de lemn,si nici nu il fac Dumnezeu,( Doamne fereste!), eu doar ii apar amintirea!Nu vom permite ca altii sa traga prin noroi amintirea sa, asa cum fac cu alte religii!Si pe Isus sau alt profet l-as apara la fel!

Vai vai vai!ce pierdere de timp!

Traduceri sau nu, inteles diferit sau nu, se presupune a fi Cuvantul lui Dumnezeu.Oare Dumnezeu nu isi poate apara propriul Cuvant de strecurarile altora?Ba da!Numa ca oamenii nu pot accepta!Da, stiu fiecare carte in ce limba a fost scrisa si cam in ce an (ptr ca si aici sunt pareri diferite); pareri sunt despre toate cartile, incepand cu Genesa si terminand cu Apocalipsa! Daca ai merge pe firul logic, deoarece Cuvantul lui Dumnezeu e rational, ai vedea neconcordantele!
Da, a fost scris in araba de la bun inceput, si Coranul e doar cel in limba araba, iar nimeni nu a schimbat o litera din el.Chiar daca este tradus in mai multe limbi, nici acolo nu exista contradictii; intre traducerea din engleza si cea din romana nu exista diferente, chiar daca lexicul englez e mai variat si automat, mai exact, ca sa nu mai vorbim despre cel arab, care este foarte bogat!

Pentru crestini o fi, nu zic ca nu!Treaba fiecaruia! Dar pentru ca eu nu pot crede ca fiind de la Dumnezeu ce spune acolo, vine tocmai din intelegere! Am inteles chiar foarte bine!

Cum pot eu sa iau in serios ce imi spui, cand nici macar o trimitere biblica nu ai dat;poate vroiam sa citesc direct din Biblie ce ai spus tu mai sus!Ce sa mai vorbesc despre Islam!Nu poti decat sa faci afirmatii mult sub valoarea unui om credincios, doar ca sa ranesti, fara sa aduci argumente.Aici nu e vorba de crestinism, e vorba de oameni; am cunoscut crestini din mai multe culte care sunt niste oameni minunati, respectuosi, cu o inima si dragoste pentru religia lor sincere, dar care pot discuta fara sa jigneasca!

Bucura-te de viata ta in Franta, si lasa musulmanii in pace, caci nu ti-au facut niciun rau!Nu te mai preta la mizerii de genul asta!

Iti doresc calauzire ,o inima curata si o judecata dreapta!
Ana
Membru
Membru

Mesajde Mirona Simcea » 08 Mar 2010, 20:40

Vezi Ana cum marturisesti singura ca era ironie ce-ai zis ? Eu nu am scris nici o fraza cu ironie si totusi ma acuzi. Vrei argumente ? Nu mi-ar ajunge timpul sa ti le scriu aici si nici spatiul. Tu nu poti sa intelegi Biblia pentru ca din start zici ca nu crezi ce scrie acolo si atunci la cebun sa-ti dau versete daca si-asa nu le crezi. Cauta, citeste si roaga-te Lui Dumneze (ma rog, Alah cum ii zici tu !) sa te lamureasca cum este cu Jertfa Domnului ... dar mai este un verset biblic care spune ca "cine se apropie de Dumnezeu trebuie sa creada ca El este" si bineinteles ca aceasta credinta cuprinde in ansamblu toate lucrarile Lui Dumnezeu ... nu doar o parte din ele.
Domnul Isus a spus ca vor veni dupa El invatatori mincinosi si prooroci mincinosi si tu vezi ce e acum in lume ca nu mai stiu oamenii ce sa creada si care religie e adevarata si care este falsa. De aceea eu nu indemn pe nimeni la nici o religie anume, caci peste tot sunt oameni cu slabiciuni si defecte. Dar indemn pe toti oamenii sa citesca Biblia si acolo ei pot cunoaste adevarul, pentru ca Dumnezeu ii va lumina pe cei ce cauta adevarul din inima sincera si curata cu gand ca sa se apropie de Dumnezeu si sa faca voia Lui. Nu e nici o filozofie, si ne deschide Dumnezeu ochii si mintea sa pricepem, pentru ca noi nu cautam greseli in Biblie (tot oamenii au scris-o chiar daca au fost insuflati de Duhul Lui Dumnezeu), si se mai fac si greseli de tipar, dar noi suntem pusi sa cautam greseli in Biblie ? Eu una nu-mi permit asa ceva ? pai daca as cauta greseli in Biblie, mi-ar cauta si mie Dumnezeu greselile mele ca om si in nici un caz nu ma pot dezvinovati inaintea Lui Dumnezeu... nu as avea nici o sansa ...
Asa ca am cam incheiat discutia cu tine aici, nu avem deloc subiecte comune si te rog nu te mai preocupa ce fac eu cu timpul meu liber, pentru ca am o deosebita placere sa comunic cu crestinii si sunt pe mai multe forumuri ...
unde imi permit sa am discutii placute si care zidesc cu frati si surori care cred in Domnul Isus Fiul Lui Dumnezeu.
Ultima oară modificat de Mirona Simcea pe 14 Mar 2010, 22:39, modificat 1 dată în total.
Mirona Simcea
Membru
Membru

Mesajde Ana » 08 Mar 2010, 21:11

Si cu aceasta postare voi incheia si eu

Obiectiile mele nu au avut si nu au nicio legatura cu viata ta ca si crestina sau cu credinta ta!Creadeam ca a fost clar de la inceput!

Hai sa fac o mica marturisire, poate intelegi!Am fost si eu crestina, crezand in Isus ca Dumnezeu ,manata de magulitoarea jertfa si dorinta de a fi spalata de toate pacatele prin simpla credinta!Am crezut mergand la biserica si ascultand predicile, si asa am inceput sa citesc Biblia la rand, facand studii cu tinerii si pastorul de la biserica! Aveam o credinta foarte puternica si o dragoste f mare, deoarece cand ma dedic unui domeniu, o fac din tot sufletul si din convingere, dupa cum se poate observa nitel!
Stiu toate intrebarile cheie cu privire la doctrina crestina si toate raspunsurile posibile, pentru ca am intrebat si am fost intrebata, am raspuns si mi s-a raspuns, tocmai din cauza asta nu intreb aici nimic si nici nu astept vreo explicatie!
Am cunoscut Islamul si am citit despre el ptr a putea gasi ceva "negru" acolo ,dupa cum spunea lumea, insa nu am gasit decat ratiune, dragoste, intelegere si ...pe Dumnezeu!
Sa nu crezi ca a fost usor sa accept ca m-am inselat atata timp, si sa fac o schimbare atat de majora ptr Romania; stiu ca multi vor zice fel si fel de lucruri, si ca mi s-a impietrit inima si alte spuse biblice;le cunosc!
Sa citesti Biblia nu este suficient;trebuie sa o studiezi, sa ii cunosti istoria, deci istoria crestinismului implicit!Stiu ce este cu toate cultele, si stiu ca pocaitii sunt mai aproape de Biblie decat catolicii ,ortodoxii sau multe alte culte!

Nu cred ca daca cineva face o afirmatie de genul "versetul x se contrazice cu versetul y" si iei Biblia (sau Coranul in cazul meu) si citesti, cauti greseli la Dumnezeu, ci pur si simplu cercetezi, iar ceea ce ai zis tu ca daca o sa cauti greseli la Dumnezeu si El va gasi la tine, sau ceva de genul, este aplicarea faimoasei sintagme "Credeti si nu cercetati!"

Chiar nu ma preocupa ce faci cu timpul liber sau pe ce forumuri crestine postezi, pe mine ma preocupa ce zice lumea de Islam;insa ce pot eu sa schimb, deoarece cu o floare nu se face primavara!

Ideea nu era sa imi dai argumente din Biblie, ptr ca nu ma intereseaza, si le pot gasi mai repede decat tine, ci din Coran si Sunnah ca sustinere la ceea ce ai afirmat, dar na, se prinde lumea mai greu!
Da ,nu avem subiecte in comun, ptr ca tu nu ai nimic nou de oferit ptr mine, iar ce am eu de oferit nu te intereseaza; singurul punct comun a fost ca din intamplare am citit ce ati scris despre musulmani , fiind multe greseli si vazandu-ma obligata sa le corectez.ATATA!

Numai bine!
Ana
Membru
Membru

Mesajde Mirona Simcea » 08 Mar 2010, 21:45

Ana, ceea ce iti spun tie aici am mai spus si altora
Sunt multi care citesc si nu inteleg si asta e o mare paguba
una este ca cunosti si alta este sa intelegi ceea ce cunosti
Tu cunosti foarte multe lucruri, asta se vede, dar nu le-ai inteles
si din cauza asta nici nu le-ai crezut si te-ai departat de Biblie si de crestini ...
Este dur sa-ti spun cum numesc crestinii ceea ce ai facut tu, dar iti voi spune totusi
Este ca o femeie care isi paraseste barbatul si se duce dupa altul
numai ca acela este adulter in trup si cu multa pocainta se mai iarta ...
dar ceea ce ai facut tu, ca ai parasit pe Domnul Isus si ai negat valabilitatea Jertfei Lui
ca si cum nu ar avea nici o insemnatate ... si hula impotriva Duhului Sfant ...
este grav Ana ! atata ca poate ai fost prea tanara si te-ai uitat la oameni,
poate nu te-a invatat nimeni sa iei ca model de viata pe Domnul Isus ...
Mie imi pare foarte rau pentru tine ca de altfel de toti cei care parasesc pe Domnul
ca si cum El nu ar insemna nimic pentru ei ...
Sincer imi pare foarte rau ca ai luat o astfel de hotatare
si nu am vrut nici o clipa sa te jignesc dar tu te-ai suparat ca nu-mi place mohamedu tau ...
Oricum era pacat sa ne certam de ziua femeii azi, cum zic unii crestini, nu ?
Chiar ca as vrea ca Domnul meu Isus sa ti se descopere intr-un fel sau altul si tie !
Crede-ma ca ti-o spun din toata inima !
Chiar daca nu vrei sa mai discutam si cu riscul ca ma vei ura din toata inima ta !
Cu multa dragoste in Hristos,
Mirona
Mirona Simcea
Membru
Membru

Mesajde Ana » 08 Mar 2010, 22:22

Este exact raspunsul la care ma asteptam... ;)
Ca am ales alta religie, nu are lagatura nici metaforica nici altfel cu adulterul; nu trebuie sa ramanem in credinta strabunilor nostri daca nu gasim adevar acolo.
Sa nu-ti para rau, pentru ca eu sunt bine unde sunt; mie imi pare rau pentru cei care ii fac partasi lui Dumnezeu sau cei care nu pot vedea adevarul Islamului.Asta este grav!

Nu m-am certat cu nimeni si nici macar nu sunt suparata, ce sa mai zic de ura!Nu voi permite unui asemenea sentiment sa isi faca loc in inima mea, indiferent ca e o zi sau alta!Ziua femeii sau nu, este irelevant ptr mine!

Nimic venit din partea cuiva care e impotriva Islamului sau nu e ptr Islam, nu este dur!Eu stiu ce am castigat pe calea Islamului si sunt foarte impacata ,liniste ce nu am avut-o in crestinism ptr ca simteam ca ceva nu e in ordine, in ciuda euforiei din timpul cantarilor evanghelice!

De ce nu poti accepta ca am inteles, si chiar foarte bine!?De ce nu poti intelege ca cineva, chiar daca primeste n explicatii si intelege ce vror sa spuna versetele alea, nu crede ptr simplul fapt ca nu e logic si ptr ca stie ca neconcordanta nu este de la Dumnezeu.Credinta vine atat din inima cat si din minte!Cred in Islam cu amandoua, asa ca toata vorba asta nu are rost!

Sincer, doresc minimum ca fiecare sa cunoasca adevarata fata a Islamului si nu ceea ce fabrica mass media, ca sa nu mai fim nevoiti sa auzim expresii de genul "muhammedul tau" sau "minciunile musulmane".Te rog frumos!Chiar nu realizezi cat de tare lovesti in inima unui musulman?ochii mei nu suporta sa vada o asemenea jignire adusa Profetului, e prea mult!

Dar este greseala mea ptr ca am intrat pe un forum crestin; imi pare foarte rau! De multe ori este inevitabil sa gasesc pe net cuvinte jignitoare, mai mult decat ce spui tu, si nu numai referitor la Muhammad, saws, si sincer tot corpul mi se incordeaza si simt cum imi ard urechile si cum imi zvagneste sangele in cap!

Imi cer scuze daca am jignit pe cineva si ptr ca am folosit un limbaj nepotrivit, insa totul a fost ca reactie la ceea ce ati afirmat, din iubire ptr religia mea, ptr ca stiu ce este acolo!

Pacat ca lumea nu vrea sa priceapa!
Ana
Membru
Membru

Mesajde Mirona Simcea » 08 Mar 2010, 23:22

Sti ca cu discutia noastra am deviat de la subiect
dar a doua venire a Domnului Isus tot va fi ... fie ca suntem noi pregatiti sau nu ...
Oricum sti ca in Biblie se vorbeste mult in pilde
si asa este si in realitate
Dumnezeu a spus ca nici o femeie care si-a parasit barbatul pentru altul
nu se mai poate intoarce inapoi la el ...
pentru ca el nu o va mai primi inapoi dupa ce ea s-a pangarit cu altul !
Asa este si cu cine a parasit pe Dumnezeu si L-a negat
nu se mai poate intoarce inapoi la El ...
Asta este curvia duhovniceasca si e mai pacat decat curvia in trup !
Asta este Cuvantul Domnului pe care nici un om nu-l poate schimba !
Mirona Simcea
Membru
Membru

Mesajde vincentiu » 11 Mar 2010, 00:27

am vazut sfarsitul acestei vieti ale mele si m am gandit ca ar fi totusi mai bine sa ma insel cu biblia decat cu altceva!
AJUTOR!

Eu cred ca Dumnezeu mi a taiat scara sa ajung la el,cine este de alta parere?????????? :oops: :idea: :(

te referi la mine??
vincentiu
Membru
Membru

Prenumele: vincentiu
Religia: nici una

Mesajde Mirona Simcea » 11 Mar 2010, 00:31

ce se intampla ? esti bolnav ?
spune mai mult te rog ca sa inteleg ...
Te cheama vincentiu, nu ?
am vazut un strigat de "AJUTOR" ....
ce se intampla ?
Ultima oară modificat de Mirona Simcea pe 11 Mar 2010, 00:38, modificat 1 dată în total.
Mirona Simcea
Membru
Membru

Următorul

Înapoi la Apologetică