grad de rudenie 5 intre el si ea

Discuţii despre prietenia înainte de căsătorie între doi tineri creştini.

grad de rudenie 5 intre el si ea

Mesajde pauletteutu » 30 Dec 2009, 16:15

Salut! Ma tot framanta aceasta problema si am cautat in biblie si pe internet dar nu sant lamurit si vreau sa va cer parerea .Intrebarea este :pana la cer grad de rudenie colaterala este oprita casatoria in bisericile protestante si ce credeti voi despre asta ? Multumesc :D
pauletteutu
Junior
Junior

Prenumele: paul
Religia: crestin
Sex: Bărbat

Re: grad de rudenie 5 intre el si ea

Mesajde doina » 31 Dec 2009, 21:05

In Biblie gasesti la Deuteronom 27 : 20 - 23
doina
Admin
Admin

Prenumele: Doina
Religia: Neoprotestanta
Sex: Femeie

Re: grad de rudenie 5 intre el si ea

Mesajde pauletteutu » 03 Ian 2010, 21:33

Multumesc pentru raspuns dar mai multe am gasit in levitic si din ce am studiat eu am ajuns la concluzia ca se interzic casatoriile intre rude pana la gradul 3 colaterale inclusiv (matusa) dar de aici mai departe la gradul 4 de rudenie colaterala (verisoara primara) nu am gasit sa interzica biblia, deci ar fi ok dupa biblie casatoria intre rude de grad 5.Statul roman permite casatoriile intre rude grad 4 (verisori primari),biserica ortodoxa permite casatoria intre rude de la gradul 7 in sus (veri de-al treilea),dar despre ce au stabilit cultele si bisericile protestante cu privire la casatoriile intre rude nu am gasit informatii si de asta va cer opinia.
pauletteutu
Junior
Junior

Prenumele: paul
Religia: crestin
Sex: Bărbat

Înapoi la EL şi EA