naşterea din Duhul este acelaşi cu botezul cu Duhul?

Studiu biblic despre Dumnezeu Duhul Sfânt.

Mesajde Calea » 16 Aug 2009, 21:40

Unii susţin că da alţii că nu?

dragi forumişti, Voi la ce concluzie aţi ajuns?
Calea
Junior
Junior

Prenumele: Alin
Religia: crestina
Sex: Bărbat

Re: naşterea din Duhul este acelaşi cu botezul cu Duhul?

Mesajde Mirona Simcea » 02 Mar 2010, 09:38

Buna dimineata,
Mai intai as vrea sa ma prezint, ma numesc Mirona si m-am inscris azi pe forumul acesta. Sper ca nu deranjeaza pe nimeni daca incerc sa dau un raspuns, mai ales ca mi-am propus sa nu ma lansez in discutii daca nu cunosc prea bine despre ce este vorba.
Mi-am dorit mult sa pot intelege bine ce este nasterea din nou multi ani, iar cand am inteles-o visam zi si noapte sa pot spune si altora, ca tare multi sunt astazi care se numesc pocaiti si sunt doar cu numele. Dar sa stiti ca nu este vina lor ! oamenii merg la adunare, se numesc pocaiti, iau Cina si se lupta sa implineasca Sfanta Scriptura, dar nu sunt nascuti din nou pentru ca nu au inteles ce inseamna nasterea din nou si sunt chiar pastori care stiu ca este, sau ar trebui sa fie, o nastere din nou (dupa spusele Domnului Isus este foarte importanta !) dar una este cunostinta, alta este intelegerea a ceea ce cunosti si apoi altceva sa si implinesti ceea ce cunosti si intelegi. O persoana care a crescut intr-o familie crestina si a avut o viata curata, se poate obisnui cu aceasta viata si e posibil sa nu deosebeasca momentul nasterii din nou pentru ca el nu a facut pacate mari in viata si nu il zdrobeste nimic. Dar unul care a trait in lume vai si-amar, numai el stie cate a facut, cand se intoarce la Dumnezeu cu toata inima si simte cercetarea si iubirea blanda a Mantuitorului, traieste momentul iertarii, curatirii si harul Lui Dumnezeu il umple de pace, bucurie sfanta si iubire ... el simte nasterea din nou cu adevarat. Caci NASTEREA DIN NOU ESTE O TRANSFORMARE SI O INNOIRE A FIINTEI INTREGI, o innoire a mintii, a gandurilor, a sentimentelor, a inimii ... un om nascut din nou este un om schimbat si transformat dupa Chipul si Natura Lui Dumnezeu. Este posibil ca la o predare sincera si curata, Dumnezeu sa si boteze cu Duhul Sfant pe loc. Nu uitati ca au fost cazuri la primii crestini
intorsi la Dumnezeu care au fost botezati de prima data, dar asta depinde mult de felul in care cineva Il primeste pe Domnul in inima Lui. Daca predarea in slujba Domnului este desavarsita, desavarsita va fi si primirea in Bratele Domnului, apoi darurile si rasplatirile Lui vor fi pe masura.
(scuze daca am scris prea mult !...)
Mirona Simcea
Membru
Membru

Prenumele: Mirona
Sex: Femeie

Mesajde pastorul » 08 Mar 2010, 15:20

Nasterea din nou,este un moment de cotitura al vointei umane,care din VRASMAS al lui D-zeu,devine Copil al lui D-zeu,abandonandu-se voluntar printr-o alegere explicita,in bratele lui D-zeu!
Botezul cu D.sf.este o experienta distincat,intr-un moment in care ,puterea D.Sf te umple,te copleseste deplin,venind peste fiinta ta
si in bucuria extatica,dar cu intregul tau control asupra personalitatii,ai un imbold de lauda si inchinare,prin simutul intim al relatiei
de familie,avand indrazneala launtrica,sa te adresezi lui D-zeu cu apelativul ,,Ava"= Tata !De acici se descarca o bucurie negraita si stralucita,care curge in :-rugaciune,laudae,cantari,profetii sau vorbire in lmbi straine!!!!
S-au intamplat experiente si-n fata botezului in apa:-in familia sutasului Corneliu,si ulterior la rugaciunea lui Petru si Ioan,si a fratelui Pavel in Antiohia!
pastorul
Junior
Junior

Prenumele: Pintilie
Religia: Penticostala

Re: naşterea din nou nu este acelaşi lucru cu botezul cu Duhul?

Mesajde Mirona Simcea » 08 Mar 2010, 16:52

Foarte frumos raspuns !
As vrea sa adaug doar ca aceasta nastere din nou nu o putem realiza singuri
dar putem sa o dorim, sa cerem transformarea si innoirea mintii si dorintelor noastre
schimbarea intregii noastre fiinte intr-o fiinta noua, dupa voia Lui Dumnezeu ...
si Dumnezeu este Acela care implineste in noi aceasta nastere din nou.
Odata nascuti din nou, incepem sa iubim ceea ce Dumnezeu iubeste
si incepem sa uram ceea ce Dumnezeu uraste
(ori inainte de nasterea din nou eram exact invers
adica iubeam ceea ce Dumnezeu ura ... si faceam fapte de acum ne este rusine ...
Multumim insa Lui Dumnezeu pentru indurarea Lui nespus de mare
care o arata zilnic fata de noi ...
Pentru ca dupa aceasta nastere din nou, cand incepem sa tanjim dupa cele ceresti
lasand la o parte cele firesti, El toarna Duhul Lui cel Sfant
nu numai peste noi, ci IN NOI, pentru ca fiind umpluti de puterea care vine de la El,
sa putem nu numai sa iubim imparatia Lui, dar sa si putem sa luptam pana la capat !
Vezi ? prin nasterea din nou incepi sa doresti si sa iubesti ceea ce Dumnezeu iubeste,
iar puterea Duhului Sfant ne este data ca sa putem lupta si sa avem biruinta pana la capat.
Un exemplu : ucenicii Domnului Isus erau nascuti din nou, ei iubeau pe Domnul isus si cerul ...
dar pana ce nu au fost umpluti cu puterea Duhului sfant, nu au putut lupta ...
ca dovada, toti L-au parasit si Petru care era plin de iubire pentru Domnul
a fost acela care s-a lepadat de El.
In schimb, dupa ce Domnul a turnat peste ei Duhul Sfant, au avut putere si curaj
sa propovaduiasca in fata multimii, sa vindece, sa scoata demoni si sa infrunte prigoanele,
cu alte cuvinte poti fi plin de iubire (si este foarte bine !)
dar trebuie sa fi si plin de Duhul Sfant, ceea ce este si mai bine !
Un crestin complet trebuie sa aibe botezul in apa (legamantul cu Domnul),
nasterea din nou si umplerea cu Duhul Sfant !
Toate sunt necesare si importante, nu se poate una fara cealalta,
dar este posibil ca toate sa vina pe rand, sau toate odata, sau in ordine inversa ...
(avem de asemenea exemple in Sfanta Scriptura in Faptele apostolilor)
Mirona Simcea
Membru
Membru

Re: naşterea din nou nu este acelaşi lucru cu botezul cu Duhul !

Mesajde Mirona Simcea » 08 Mar 2010, 17:08

Marturisesc ca eu nu am citit cu atentie titlul de la inceput si de aceea l-am modificat.
Mai corect intrebarea trebuia sa sune cam asa :
"nasterea din nou este acelasi lucru cu botezul cu Duhul Sfant ?"
Oricum nasterea din nou o face Unul si acelasi Duh, si anume Duhul lui Dumnezeu
In Biblie gasim expresii ca acestea :
"... Duhul Domnului a venit peste ei si ei au proorocit" ; sau : "... au vorbit in alte limbi ..."
mai gasim in alte locuri : "si toti au fost umpluti de Duhul Sfant ..."
Inteleg ca Duhul Sfant poate veni din cand in cand PESTE credinciosi
sau putem fi UMPLUTI cu Duhul Sfant , "care sa ramana cu noi si in noi pana la sfarsit,
care ne va calauzi in Calea intregului Adevar toata viata noastra,
care sa ne dea putere sa-I fim martori pana la marginile pamantului
si care sa ne dea biruinta in incercari si prigoane"
Datorita Duhului Sfant, avem curaj, putere si forta sa nu ne lepadam de Hristos
cand suntem deci prigoniti sau amenintati cu moartea ...
Si ma intreb, daca asa de repede ma clatin intr-o mica incercare sau necaz,
cum voi putea sta in picioare in vremea prigoanei care are sa vina ?
Il iubesc pe Domnul meu Isus mai mult ca orice pe lume,
pot spune ca si Petru din toata inima : "Doamne, pentru Tine imi dau viata !"
dar vad ca daca am pierdut serviciul deja sunt gata sa-mi dau viata de suparare ...
atunci cu siguranta nu sunt un crestin complet.
Ce aveau primii crestini mai mult ca noi ? Si cum au rezistat ei in fata leilor ?
dar cand erau taiati cu fierastraul sau arsi de vii ? ...
Nu exista decat un raspuns valabil :
ERAU PLINI DE DUHUL SFANT
Mirona Simcea
Membru
Membru

Mesajde pastorul » 08 Mar 2010, 23:29

.............No ,dara AMU cum is cu lectia asta!?
Tu ce zici daca tot prorocesti aicea ???Io n-oi mai mere mai geparce ! :lol: :lol: :lol: :lol:
pastorul
Junior
Junior

Mesajde Mirona Simcea » 08 Mar 2010, 23:36

Poti sa fi mai explicit ? ca nu am inteles nimic !
DEPINDE UNDE VREI SA AJUNGI !
(... si eu nu proorocesc aici ; daca esti "pastorul" cum de nu vezi asta ?)
Mirona Simcea
Membru
Membru

Mesajde pastorul » 06 Apr 2010, 10:55

.....sa vedeti cum apare capitolul 8 v.1-25 din Fp.ap.,ca sa ne facem ceva impresie,in comparatie cu cap.10 v.1-48 tot din Fp.Ap,
caci este cert ca in Evanghelie exista o putere de mantuire a celui care o crede=primeste !
Dar in porunca D-lui Isus din FpAp.cap.1 v.1-14 ,suntem mai limpede pe acest subiect:
-1) Nasterea din nou,prin credinta venita in urma auzirii Cuvantului lui D-zeu,prin evanghelie,
-2) Difera de o experienta penticostala,a botezului cu D.sf.,cat si de umplerea cu D.sf,in continuare !...
Acei care au primit D.sf.in cap 8 Fp ap,sunt nascuti din nou? Da !Acei care au staruit din cap.1 v.1-14 Fp ap,sunt ucenicii Lui,
si-s acei care erau nascuti din nou,prin Cuv lui Hristos!Da!..
Sarbatori fericite! :lol:
pastorul
Junior
Junior

Mesajde Mirona Simcea » 11 Apr 2010, 02:57

"pastorule", termina cu mascaricii !
e un sfat bun de luat in serios si demn de urmat !
In loc sa fi serios, incepi sa devi ridicol !
aratarile astea galbene din partea dreapta a paginii, nu sunt facuti pentru pus pe aici ...
Mirona Simcea
Membru
Membru

Înapoi la Duhul Sfânt